De Back Metaalconservering
phone menu

De Back Conservering Groep
Stralen, Coaten en Schilderwerken is ons vak Bedrijfsinformatie

Wie is De Back

De Back Conservering Groep  is een ISO en VCA  gecertificeerd straal- & coatingbedrijf  met drie vestigingen waarvan één gevestigd in Velsen-Noord nabij Tata Steel , één gevestigd in het havengebied  van IJmuiden en een mobiele afdeling welke de werkzaamheden op locatie uitvoert in binnen-en buitenland.

Met 60 jaar ervaring zijn wij gespecialiseerd in het stralen, coaten en schilderen van diverse materialen zoals constructies, leidingen, schoorstenen, tanken, apparaten, vloeren, bruggen etc.

Een goed op elkaar ingespeeld team en een platte flexibele organisatie zorgen er voor dat uw opdrachten op een juiste en veilige manier worden uitgevoerd , geleverd volgens afspraak.

Organisatie

De organisatie van De Back Metaalconservering  kenmerkt zich door de korte lijnen en de betrokkenheid van de directie op alle niveaus van de bedrijfsvoering. Uw aanvragen worden dan ook snel behandeld zodat deze ,zonder over diverse schijven te gaan , met de juiste prijs kwaliteit verhouding aan u worden geoffreerd. De Productieleiders van de seperate vestigingen zijn verantwoordelijk voor  het volgen van de planning en de juiste uitvoering van uw opdrachten. Een dagelijks werkoverleg zorgt ervoor dat de juiste informatie over uw opdrachten op alle niveaus bekend is.  Het bedrijf telt op dit moment met drie vestigingen 25 werkzame personen.

Doelgroep

De Back Conservering Groep is onder andere werkzaam in de volgende   segmenten

 • Industriële apparaten en constructiebouw
 • Offshore installaties
 • Drinkwaterinstallaties
 • Rioolzuivering /Afvalwater
 • Civiele weg- en waterbouw (Bruggen, Sluizen etc.)
 • Vuilverbranding installaties
 • Petrochemische industrie
 • Food verwerkende industrie
 • Visserij gebonden industrie

Door opleiding en ervaring vakbekwaam

Sinds 1996 is De Back Conservering Groep  “ISO 9001”  en sinds 2000 “VCA” gecertificeerd. Een geintergeerd K.V.G.M. Handboek beschrijft de werkwijze van De Back welke wordt toegepast om uw opdrachten uit te voeren. Voor  projecten of voor opdrachten op locatie wordt een projectplan geschreven welke specifiek op de situatie is afgestemd.  Vaste onderdelen van zo’n projectplan zijn kwaliteit , veiligheid en Milieu.

Door voortdurende toepassing van alles wat gesteld is in ons handboek, trachten wij met elkaar ons uiteindelijke doel te bereiken, namelijk het leveren van kwalitatief  hoogwaardige producten en diensten alsmede het creëren van veilige, gezonde en milieu bewuste arbeidsomstandigheden voor al onze medewerkers, inleenkrachten en eventuele derden

Onderstaand kunt u onze meest recente certificaten downloaden.

Ons beleid is erop gericht dat het bedrijf met vakbekwaam personeel uw opdrachten uitvoert waarbij het resultaat voldoet aan uw eisen en verwachtingen evenals die van uw opdrachtgever, dat dit op een dusdanige wijze wordt uitgevoerd  zodat de veiligheid , gezondheid en het welzijn van al onze medewerkers, uitzendkrachten en derden gewaarborgd is en dat met betrekking tot het milieu die maatregelen worden getroffen zodat de risico’s voor milieuschade zoveel mogelijk wordt beperkt of zelfs geëlimineerd.

De Back Metaalconservering Velsen-Noord BV is opgericht in 1956 en beschikt sinds 2000 over een moderne geheel geconditioneerde accommodatie in Velsen-Noord. Deze locatie is door zijn  afmetingen en hijsvermogen uitermate geschikt voor grote zware objecten maar ook voor de lichtere constructies in grote getallen. Het nabij Tata Steel IJmuiden gelegen bedrijf is eenvoudig goed bereikbaar en met diverse los/laadmogelijkheden tot 40.000 kg  bent u verzekerd van een snelle behandeling.  Zowel handmatig stralen in een 1800m3 straalcabine met een capaciteit van 4 stralers, als machinaal stralen met een constructiestraalmachine voorzien van 8 turbines behoort tot de mogelijkheden. Met 15 vakbekwame werknemers worden uw opdrachten behandeld met elk gewenst coatingsysteem. De vestiging in Velsen-Noord is onze hoofdvestiging,  vanuit hier worden de andere vestigingen aangestuurd.

Download hier de bedrijfsgegevens van vestiging Velsen-Noord

In Juni 2012 heeft De Back Metaalconservering een tweede vestiging in de loggerstraat in IJmuiden geopend.  Deze locatie gelegen in het havengebied is door de ligging zeer geschikt voor visserij- ,scheepvaart en offshore gebonden objecten maar ook constructies en apparaten voor de industrie worden hier gestraald en voorzien van diverse coatingsystemen.  Met een handstraalcabine van 1500m3, een capaciteit van 2 stralers en 10 ton hijsvermogen kunnen we ook hier grotere obejecten aan.  Met 5 vakbekwame werknemers worden uw opdrachten behandeld met elk gewenst coatingsysteem. De vestiging in Velsen-Noord is onze hoofdvestiging, vanuit hier wordt de vestiging IJmuiden aangestuurd.

Download hier de bedrijfsggevens van vestiging IJmuiden

Om een totaalpakket aan te kunnen bieden heeft De Back een eigen buitendienst welke bij u op locatie de conservering werkzaamheden uit kan voeren. Het kan natuurlijk altijd voorkomen dat materiaal wat bij ons in de loods is geconserveerd na montage toch enige beschadigingen heeft opgelopen, deze beschadigingen kunnen wij vakkundig voor u repareren zodat er in later stadium ook geen discussie betreffende garantie gevoerd hoeft te worden.

Ook kunnen wij  uw plant of fabrieksterrein in onderhoud nemen waarbij wij gebruik maken van zowel onze stationaire locaties voor het nieuwbouwmateriaal als uw locatie waar zich de niet verplaatsbare objecten bevinden. Na een grondige inspectie en een goed overleg met u betreffende tijdspad en jaarbudget kunnen  wij voor u  een meerjaren onderhoudsplan opstellen waarin u precies kunt zien wat er wanneer gebeurt en wat daarvan de kosten zijn.

Download hier de bedrijfsgegevens van onze mobiele vestiging

Bewerking in één van onze shop’s en/of bij u op locatie.
Eén aanspreekpunt, één garantie

Bedrijfsinfo

Meer recent nieuws

22 mrt

Vacature Industrieel Spuiter

Lees verder

26 feb

Vacature K.V.G.M. coördinator

Lees verder

Gasopjager Tata Steel

Bekijk project

Wij nemen u de zorg voor de conservering
van uw kapitaalgoederen uit handen

 • 014500m2
  opslagcapaciteit
 • 0240 ton
  hijsvermogen
 • 03Handstralen èn
  machinestralen
 • 045500m2 geconditio-
  neerde werkruimte

Rooswijkweg 271
1951 ME Velsen-Noord

0251-268020
info@back.nl